Zastave susjedne države na ulicama: “Srebrenica je u Srbiji, dobrodošli svi koji negiraju genocid!”

Malo je bilo u Srebrenici to što je nakon 16 godina osveštana zgrada Opštine, u povodu Krsne slave, te je demonstracija sile srpskih stranaka i novoizabranog načelnika Mladena Grujičića kuliminirala defilom ogromne povorke na čelu sa sveštenikom SPC kroz cijeli grad i pokraj tamošnje džamije.

I sve to malo je izgleda bilo da se Bošnjacima pošalje poruka kakva će biti Grujičićeva politika u Srebrenici, te su ulicama nošene i zastave Republike Srbije!? Način na koji je Grujičić proslavio izbornu pobjedu je u direktnoj suprotnosti sa njegovim stavovima koje je iznosio tokom izborne kampanje.

Šalje li se to poruka da je Srebrenica u Srbiji, da su u nju sada dobrodošli svi koji negiraju genocid, a da Bošnjaci mogu spakovati kofere i zaboraviti na Potočare i 8.372 žrtve genocida?

Počelo je ono od čega su svi strahovali.

Obistinile su se riječi Ćamila Durakovića koji je rekao da se u Srebrenici ne bira načelnik između dva kandidata, već da li će na sceni ostati politika koja gleda u budućnost ili će ovaj gradić preuzeti politika koja negira genocid.