Bosna i Hercegovina je preživjela sve, pa će bez problema preživjeti i NEUSTAVNI dan manjeg entiteta

U ponedjeljak 9. Januara 2017. godine, u manjem BiH entitetu, bit će obilježen dan tog entiteta, koji je odlukom Ustavnog Suda Bosne i Hercegovine proglašen neustavnim.

Naime, Ustavni sud Bosne i Hercegovine ocijenio je neustavnim dio Zakona o praznicima Republike Srpske, te naložio Narodnoj skupštini tog bh. entiteta da izmijeni sporne odredbe.

“Ustavni sud naglašava da se ovom odlukom ni na koji način ne dovodi u pitanje pravo građana Bosne i Hercegovine pravoslavne vjeroispovijesti (kao ni slično pravo građana bilo koje druge vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini) da slobodno na tradicionalan, odnosno drugi prigodan način obilježavaju svoje blagdane, uključujući i slavu Svetog Stefana”, navodi se u odluci.

Trenutno rukovodstvo u manjem BiH entitetu oglušilo se na odluku Ustavnog Suda te se uspustilo u direktno kršenje zakona Bosne i Hercegovine uz jako slabu reakciju međunarodne zajednice.

Ovom prilikom želimo da podsjetimo sve neprijatelje ove zemlje da je Bosna i Hercegovina kroz svoju hiljadugodišnju historiju izlazila na kraj sa puno većim problemima i poteškoćama  a oni koji su radili na njenom uništenju svoje mjesto su nalazili na smetljištu historije.

I ovaj put, prkosna Bosna i Hercegovina, ostat će suverena, nezavisna i država nas, koji je volimo i koji ne zaboravljamo živote ugrađene u  njenu državnost i nezavisnost.

armijabih.net